6+1 πρωτότυπες ιδέες για να οργανώσουμε τα παπούτσια μας

Oι περισσότερες από εμάς δεν διαθέτουμε ολόκληρο δωμάτιο για την οργάνωση των παπουτσιών μας- αν και πολύ θα θέλαμε, μιας και τα εν λόγω αξεσουάρ πιάνουν διόλου ευκαταφρόνητο χώρο στις γυναικείες ντουλάπες, τα αγαπάμε, μας πηγαίνουν παντού και συνήθως ξοδεύουμε μικρές περιουσίες για να τα αποκτήσουμε!!

Ωστόσο, με λίγη φαντασία και δημιουργικότητα η ντουλάπα των ονείρων μας δεν είναι μακριά.. Για την ακρίβεια, βρήκαμε και μοιραζόμαστε μαζί σας 6+1 έξυπνους τρόπους οργάνωσης της συλλογής παπουτσιών μας, ανεξάρτητα από το μέγεθος και την χωρητικότητα του σπιτιού μας.

1. Αντί να κρύψετε τα κομψά, ψηλοτάκουνα ή flat παπούτσια σας στην ντουλάπα, τοποθετήστε τα σε ράφια περιμετρικά του δωματίου σας... Εξάλλου και αυτά μπορούν να θεωρηθούν έργα τέχνης! Προτιμήστε ανοιχτές αποχρώσεις στα ράφια σας για πιο ανάλαφρο και clean αποτέλεσμα, επιλέξτε τα πιο εντυπωσιακά ζευγάρια παπουτσιών της συλλογής σας, και όχι τόσο τα casual/ sneakers.

                             

2. Για τις πιο οργανωτικές και τακτικές, φαντάζει η ιδανική λύση. Κουτιά αποθήκευσης ίδιου μεγέθους σε οποιοδήποτε υλικό, συμμετρικά τοποθετημένα ( καθώς σχεδόν πάντα τα κουτιά των παπουτσιών που αγοράζουμε θα έχουν διαφορετικά σχήματα, γεγονός που δημιουργεί μια μικρή αναστάτωση στις ντουλάπες μας). Προτιμήστε οικονομικά, χάρτινα κουτιά αποθήκευσης και κολλήστε μια φωτογραφία των παπουτσιών που περιέχουν ή γράψτε εξωτερικά μια σύντομη περιγραφή τους. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο διευκολύνεστε στο να βρείτε το ζευγάρι που ψάχνετε, αλλά ταυτόχρονα διατηρείτε τα παπούτσια σας σε άριστη κατάσταση.

            

 

                                                       

 

         

 

3. Do It Yourself! Όσες από εμάς έχουν όρεξη για κατασκευές και μοναδικές handmade δημιουργίες, η επόμενη ιδέα αποτελεί την απόλυτη πρόκληση!! Βρείτε ξύλινες παλέτες σε διάφορα μεγέθη, βάψτε τις στα χρώματα της επιλογής σας, προσαρμόστε τις στον τοίχο και..  τοποθετήστε τα ζευγάρια σας!!  Extra tip: με μερικά γατζάκια πάνω τους μπορείτε επίσης να οργανώσετε τις ζώνες και τα φουλάρια σας!

 

                           

 

4. Η συγκεκριμένη ιδέα έχει άκρως πρακτικό χαρακτήρα και βοηθά ιδιαίτερα στην περίπτωση που τα παπούτσια είναι οργανωμένα σε ραφιέρα. Βάζοντας το ένα παπούτσι του ζευγαριού με την μπροστά όψη και το άλλο με την πίσω, επιτυγχάνετε να διακρίνετε αμέσως το στυλ και το ύψος του καθενός. Για καλύτερο αισθητικά αποτέλεσμα, ταξινομείστε τα ανά χρώμα!

 

                           

                          

5. Αν θέλετε να δώσετε στην διακόσμηση του χώρου σας μια vintage πινελιά, ακουμπήστε στον τοίχο σας την μια πλευρά από μια ξύλινη σκάλα και τοποθετήστε πάνω της μερικά ζευγάρια από τα ψηλοτάκουνα παπούτσια σας και άλλα αξεσουάρ όπως τσάντες και φουλάρια! Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείτε χώρο στην ντουλάπα σας και ταυτόχρονα έχετε ένα πρωτότυπο και chic décor!

 

                              

 

6. Σε μια πιο... mix and match προσέγγιση, αξιοποιήστε την παλιά σας βιβλιοθήκη και διακοσμείστε τα παπούτσια σας μαζί με άλλα αξεσουάρ ή/ και άλλα αντικείμενα!

 

                             

 

7. Για το τέλος, άλλη μια ιδέα που μπορείτε να την υλοποιήσετε εύκολα μόνες σας και να σας διευκολύνει απίστευτα! Κύλινδροι σε PVC υλικό-σε χρώμα της επιλογής σας- που τους προσαρμόζεται σε όποια διάταξη θέλετε στον τοίχο σας και… voila!! Προσέξτε μόνο η περίμετρος του κύκλου να είναι τόσο μεγάλη ώστε να χωρά το πιο ‘’ογκώδες’’ ζευγάρι παπουτσιών σας!

 

                                       

 

Tip: Πριν αποφασίσετε με ποιόν από τους παραπάνω μοναδικούς τρόπους θα οργανώσετε την δική σας συλλογή παπουτσιών, κάντε ένα καλό ξεκαθάρισμα μεταξύ των ζευγαριών! Χωρίστε τα σε κατηγορίες, συντηρείστε και επιδιορθώστε όσα το χρείαζονται, χαρίστε όσα δεν φοράτε πλέον- ή δεν  έχετε σκοπό να ξαναφορέσετε!-, επαναφέρετε όσα είχατε ξεχάσει!

Verona

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των "Cookies" για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας.Αποδοχή